Pistocamp Oy

Saaristoreitti ja Karihiekka

Saaristoreitti ja Karihiekka

Saimaan saloja, hiekan pehmeitä rantoja ja pikisiä baanoja. Puumalan saaristoreitti pyöräillen on mitä mainioin tapa nähdä, haistaa ja kokea Lietveden syleilevät rannat. 60 kilometrin matka taittuu sopivasti päivässä tai yhden yön taktiikalla. Norppa II yhteysaluksen varaaminen kannattaa tehdä etukäteen, sillä Lintusalo-Hurissalo vuoro ajetaan tänä kesänä vain kerran päivässä (päivällä). Kolmen vartin matka taittuu mukavasti norppia tähyillen. Reitti on lähes kokonaan asfalttitietä. Muutama kilometri on päällystämätöntä tietä kahdessa kohtaa.

Pistocamp tarjoaa pyöräilijöille mahdollisuuden viipyä Pistohiekalla pitempääkin. Meiltä saa hiilaria koneeseen, tai tyynyliinaa niskan alle. Jos yövyt omalla teltalla, voit käyttää meidän yhteiskäyttökeittiötä, josta löytyy retkikeittimelle tasokas korvaaja. Hien voi huuhtaista Lietveteen tai suihkuun. Hiekkaranta höllii jalkateriä ja vesi viilentää kinttuja. Jos vesisade tai viima on jäähdyttänyt satulan selässä, kannattaa soittaa ja varata sauna, se lämpiää nopeasti. Meiltä voi varata myös kehdon tai glamping teltan yöpymiseen, jos pyörää ei halua pakata suuremmin. Ei-ensikertalaiselle reitti on kuitenkin helposti poljettavissa päivässä. Pistohiekalta aamuvirkku ehtii polkea pyörällä Norppa II yhteysalukselle Lintusaloon ja iltavirkku Hurissaloon.

Kun haluaa vaihtaa soralle ja lähemmäs erämaata, suosittelen Karihiekkaa. Sinne on meiltä matkaa 25 km, koko matka on soratietä, suosittelen gravelia tai maastopyörää, peruspyörällä pääsee myös. Paikan päällä voi nautiskella kallioista ja Hepovirran aalloista. Vierestä löytyy myös Sarkaslammen kalliomaasto ja maalaukset, joita voi käydä tutkimassa kävellen ja osittain kiipeillen. Reitin voi myös tehdä ympäriajona, hyödyntäen Kuparonvirran lossia. Suositukset tälle, mitä mainioin päiväkohde!

https://saimaageopark.fi/karihiekan-hiekkaranta-ja-rantakalliot

Kuva, Risto Ollila