Pistocamp Oy

Pistelyä varpaissa – kevät korennon ensi lento

Pistelyä varpaissa – kevät korennon ensi lento

Pistohiekan rantamaisema teki syvän iskun mielen sopukoihin, vuosi oli 2022. Villen kanssa kahlattiin saappaat märkänä tontilla, jossa nyt on torppa pystyssä ja viimeistelyt käsillä. Tämän vuoden lumimäärä saattaa vähän viivyttää starttiamme, mutta keskitytään nyt aurinkoon, joka armollisesti vie meidät kohti kauden avajaisia.

Hiekkarannat, uniikit geokohteet ja harva kangasmetsä olivat niin puhuttelevia, että tähän lähdettiin hyvin nopealla aikataululla: tätä halutaan jakaa itse kullekin taholle. Lietvesi huuhtoo rantoja, joissa kävijä elpyy ja löytää avaruutta. Polut ja jääkauden muinaisihmeet ovat lähellä, joista saa jotakin ikivanhaa ja pysyvää. Kellon tikitys ei kuulu ja vuorokausi antaa helposti kaikki 24 pitkää tuntia. Lomalle, luontoon, arjen irtiottoon, yhteisölliseen ajanviettoon, cämppäämään, ja mitä näitä nyt on.

Pistocampin juuret ulottuvat vasta pintamaahan, pilareitten verran, mutta niitä tukee uhmakkaasti monikymmenvuotisen mäntymme juuriston kasvu terassin keskiössä. ”Kuinka syvälle?” ”Ehkä pohjaveden pinnan korkeudelle” Oli miten oli, on alueemme kuivaa kangasmetsää, josta on kaadettu osa puista. Emme ole muokkaamassa ruutuja sen enempää, vaan jätämme alueen mahdollisimman luonnontilaiseksi. Muutamia tasoituksia on kuitenkin tehtävä heti lumien poistuessa paikalta. Toivommekin tulevilta yhdistelmä kuskeilta malttia ja ymmärrystä, Pistolle tullaan luontoon, ei asfalttikentälle. ”Mistä Pistocamp syntyi?” Neljästä nuoresta yrittäjästä Tampereelta. Tästä aiheesta ensi kerralla enemmän. Leirintä-alueen päärakennuksen visioista vastasi Jone, arkkitehtiopiskelija Oulusta. Rakennuksen visiot ja aivotyö löytyvät hänen lopputyöstään (https://oamk.fi/oamkjournal/2023/leirintaalue-heraa-henkiin-saimaan-rannalla/). Myönnettäköön, että lopputyö on kansan tekstillä kirjoittua, soljuvaa ja iltalukemiseksi soveltuvaa. Kiitämme Jounia ja toivotamme valmiin rakennusarkkitehdin tiluksillemme. Rakennuksessa on kesähenkeä, tilaa ihmisille ja yhteisöille, luontoyhteyttä ja käytännönratkaisuja. Visioiden varjopuolta saneli raaka raha, ja ehkä myös elementtirakentaminen. Suvivirttä odotellessa, tervetuloa!